Tieto Maslové Matcha sušienky s kúskami bielej čokolády 🍵🍪 sú perfektnou maškrtou k popoludňajšiemu čaju. Cesto si môžeš pripraviť vopred a zamraziť ❄️, takže budeš vždy pripravený/á na nečakaných hostí.
Použi matchu ceremoniálnej kvality pre lahodne zelenú sušienku, ktorá sa rozplýva na jazyku.
Do 60 minút
24
Pečenie
Ingrediencie
Postup
Preosej múku a matcha prášok do malej misky.
V druhej mise vyšľahaj maslo do peny. Pridaj práškový cukor, štipku soli a pokračuj v šľahaní. Nakoniec primiešaj vaječné žĺtky.
Postupne pridávaj zmes múky a matchy, kým sa nesformuje pevné cesto.
Nakoniec opatrne vmiešaj nasekanú bielu čokoládu alebo čokoládové kúsky.
Cesto rozdeľ na dve časti. Z každej vytvaruj valček s priemerom asi 4 cm a dĺžkou 18 cm.
Valčeky cesta zabaľ do potravinovej fólie a chlaď v chladničke aspoň 2 hodiny, kým nestuhnú. Môžeš ich aj zamraziť a pred pečením nechať 10 minút povoliť.
Predhrej si rúru na 175 °C (pri teplovzdušnej rúre zníž teplotu o 15 °C). Plech na pečenie vysteľ papierom na pečenie.
Cesto vyber z chladničky a odbaľ ho. Ostrým nožom ho krájaj na plátky hrubé asi 7 mm. Ak je cesto príliš tvrdé, pred krájaním chvíľu počkaj. Plátky ukladaj na plech s medzerami asi 2,5 cm.
Peč sušienky približne 15 minút, kým okraje nezozlatnú.



Zanechať komentár