Pečenie

Maslové matcha sušienky s bielou čokoládou 🧈

Buttery Matcha Cookies with White Chocolate

Hľadáš perfektný snack k popoludňajšiemu čaju? Skús tieto perfektne maslové, krásne zelené matcha sušienky s kúskami bielej čokolády.

Skvelé na nich je to, že si ich môžeš pripraviť do mrazničky ❄️ a potom len cesto vytiahnuť, napríklad keď príde nečakaná návšteva. Sušienky sú úplne lahodné a rozplývajú sa na jazyku.

Pre tento recept odporúčame použiť matcha prášok nižšej kulinárskej kvality, ale pokojne použi aj ceremoniálnu matchu . 👨‍🍳

Do 60 minút
24
Pečenie

Ingrediencie

Postup

Do menšej misy preosej múku s matcha práškom.
V druhej mise vyšľahaj maslo pokiaľ nebude nadýchané. Pridaj práškový cukor a štipku soli a ďalej šľahaj. Primiešaj žĺtky.
Postupne pridávaj zmes múky a matcha, kým nevznikne tuhé cesto.
Nakoniec pridaj nasekanú bielu čokoládu alebo biele čokopecičky.
Cesto rozdeľ na dve časti. Z každej časti vytvaruj valec s priemerom asi 4 cm a dĺžkou 18 cm.
Valce zabaľ do fólie a daj do chladničky minimálne na 2 hodiny, kým cesto nestuhne. Môžeš ho aj zamraziť a pred pečením ho nechať 10 minút povoliť.
Rúru predohrej na 175 ° C (teplovzdušnú o 15 ° C menej). Plech vylož papierom na pečenie.
Vytiahni cesto z chladničky a rozbal ho. Ostrým nožom nakrájaj cesto na kolieska s hrúbkou asi 7 mm. Pokiaľ je cesto príliš tvrdé, počkaj chvíľu, kým ho budeš môcť krájať. Kolieska naukladaj na plech s medzerami asi 2,5 cm.
Starostlivosť sušienky asi 15 minút, kým okraje nezezlátnu.

Čítať ďalšie

Marble Matcha Pound Cake
Matcha Tiramisu

Zanechať komentár

Kliknutím na tlačidlo " Odoslať" súhlasíš a potvrdzuješ, že si sa zoznámil s Obchodnými podmienkami 📜 spoločne so Zásadami ochrany osobných údajov 🛡️a Podmienkami použitia 📋