Lahodne krémové a neodolateľné matcha tiramisu je moderný twist na klasický taliansky dezert. 🤌
Piškóty namočené v čaji matcha a tradičný nadýchaný krém tvoria dokonalý dezert. Navyše sýto zelená farba z kvalitného prášku matcha ohromí všetkých, ktorých touto pochúťkou potešíš!
60 minút a viac
8
Desserts
Ingrediencie
Postup
Priprav si vodný kúpeľ: zober dva rôzne veľké hrnce a ten väčší naplň vodou tak, aby sa dno menšieho hrnca nedotýkalo hladiny.
Voda vo vodnom kúpeli nesmie dôjsť do bodu varu, ale mala by byť dostatočne horúca na to, aby boli vidieť malé bublinky.
Do horného hrnca pridaj 3 žĺtky a 3 lyžice cukru (zvyšok využiješ neskôr).
Šľahaj elektrickým mixérom kým žĺtky kompletne nezblednú.
Pokiaľ máš kuchynský teplomer, končí sa šľahaním v momente, keď zmes dosiahne 71ºC. Inak daj na svoj inštinkt.
Zložte hrniec so žĺtkami z vodného kúpeľa a nechaj chvíľu vychladnúť.
Vlažné žĺtky zmiešaj s mascarpone. Potom vyšľahaj smotanu so zvyškom cukru do tuhej šľahačky a zmiešaj so zvyškom krému.
Vyšľahajte si ceremoniálnu matchu s vodou a zalejte na tanierik.
Skladaj na striedačku vrstvy matcha piškótov a krému. Konči vždy krémom.
Vrch pekne zarovnaj a posype matchou. Nechaj oddýchnuť v chladničke aspoň 4 hodiny, ale pokojne aj cez noc.
Zanechať komentár