Dezerty

Matcha Tiramisu

Matcha Tiramisu

Bohaté, krémové a úplne neodolateľné Matcha Tiramisu 🍵🍰 je modernou obmenou klasického talianskeho dezertu. 🤌

Vrstvy dlhých piškót namočených vo voňavom matcha čaji a nadýchaného mascarpone krému vytvárajú dokonalý pôžitok. Žiarivá zelená farba z kvalitného matcha prášku robí tento dezert rovnako úžasným na pohľad, ako je lahodný, a zaručene ohromí každého, komu ho naservíruješ

60 minút alebo viac
8
Dezerty

Ingrediencie

Postup

Priprav si vodný kúpeľ: vezmi si dva hrnce rôznych veľkostí a väčší naplň vodou tak, aby sa dno menšieho hrnca nedotýkalo hladiny.
Voda vo vodnom kúpeli by nemala vrieť, ale mala by byť dostatočne horúca, aby si videl(a), že sa tvoria malé bublinky.
Do horného hrnca pridaj 3 vaječné žĺtky a 3 polievkové lyžice cukru (zvyšok použiješ neskôr).
Šľahaj elektrickým mixérom, kým nebudú žĺtky úplne bledé.
Ak máš kuchynský teplomer, prestaň šľahať, keď zmes dosiahne 71 °C. V opačnom prípade sa riaď inštinktom.
Odstav hrniec so žĺtkami z vodného kúpeľa a nechaj ho chvíľu vychladnúť.
Vlažné žĺtky zmiešaj s mascarpone. Potom vyšľahaj smotanu so zvyšným cukrom do tuha a opatrne ju vmiešaj (zabal) do zmesi so žĺtkami a mascarpone.
Matchu ceremoniálnej kvality rozmiešaj metličkou s vodou a nalej ju na tanier.
Striedavo vrstvi piškóty namočené v matche a krém, pričom vždy konči vrstvou krému.
Vrch uhlaď a popráš matchou. Nechaj odležať v chladničke aspoň 4 hodiny, alebo ideálne cez noc.

Čítať ďalšie

Buttery Matcha Cookies with White Chocolate
Fluffy Matcha Soufflé

Zanechať komentár

Kliknutím na tlačidlo „Odoslať“ súhlasíte a potvrdzujete, že ste si prečítali Obchodné podmienky📜 spolu so Zásady ochrany osobných údajov🛡️ a Podmienky použitia📋