Chceš sa naučiť pripraviť niečo naozaj špeciálne? Tento dezert je ľahký ako pierko 🪶 a plný intenzívnej chuti matcha .
Nenechaj sa zastrašiť náročnejšou prípravou, pretože podľa nášho receptu sa ti súfflé určite podarí! 😊
60 minút a viac
4
Pečenie
Ingrediencie
Postup
Ramekíny vymaž maslom a vysyp cukrom. Daj ich do chladničky.
Vyšľahaj žĺtky s 1/3 odváženého cukru. Pridaj múku a premiešaj. V kastróliku zahrej mlieko a smotanu, nie však do bodu varu. Trochu horúcej zmesi vmiešaj do žĺtkov, potom pridaj zvyšok.
Vráť do kastrólika a za stáleho miešania var 3-4 minúty do zhustnutia. Krém prelej do misy, prikry fóliou a nechaj vychladnúť. Do vychladnutého krému vmiešaj matcha prášok.
Vyšľahaj bielky do peny. Postupne pridávaj zvyšné 2/3 cukru a šľahaj do pevného snehu.
Do krému vychladnutého krému vmiešaj tretinu snehu, potom opatrne zapracuj zvyšok. Daj si veľký pozor, aby ti cesto nesplasklo prebytočným miešaním.
Zmes rozdeľ do 4 ramekinov a klikni s nimi párkrát o stôl. Starostlivosť v predhriatej rúre na 200 ° C približne 12-15 minút, kým súfflé nevzíde.
Posyp práškovým cukrom a ihneď podávaj.
Zanechať komentár