Pečenie

Nadýchané matcha suflé

Fluffy Matcha Soufflé

Chceš sa naučiť, ako pripraviť niečo naozaj výnimočné? Tento dezert je ľahký ako pierko 🪶 a plný bohatej matcha chuti.

Nenechaj sa odradiť trochu zložitejšou prípravou. Postupuj podľa nášho receptu a tvoje soufflé sa zaručene dokonale podarí! 😊

Do 60 minút
4
Pečenie

Ingrediencie

Postup

Zapekacie misky (alebo iné formičky) vytri maslom a vysyp cukrom. Vlož ich do chladničky.
Vaječné žĺtky vyšľahaj s 1/3 odmeraného cukru. Pridaj múku a dobre premiešaj. V malom hrnci zohrej mlieko so smotanou, ale neuvádzaj do varu. Trochu horúcej zmesi vmiešaj do žĺtkov (aby sa nezrazili), a potom primiešaj aj zvyšok.
Vráť zmes do hrnca a za stáleho miešania var 3–4 minúty, kým nezhustne. Krém prelej do misky, prikry potravinovou fóliou (prilož ju priamo na povrch krému, aby sa nevytvorila koža) a nechaj vychladnúť. Keď je krém studený, vmiešaj doň matcha prášok.
Vaječné bielky šľahaj, kým nezačnú peniť. Postupne pridávaj zvyšné 2/3 cukru a pokračuj v šľahaní, kým sa nevytvorí pevný, lesklý sneh.
Tretinu snehu zľahka vmiešaj do vychladnutého krému, potom opatrne zapracuj aj zvyšok. Dávaj pozor, aby si zmes nepremiešal(a) a zostala nadýchaná.
Zmes rovnomerne rozdeľ do 4 pripravených formičiek a niekoľkokrát nimi jemne buchni o stôl. Peč vo vyhriatej rúre na 200 °C približne 12–15 minút, kým soufflé pekne nenarastie.
Popráš práškovým cukrom a okamžite podávaj.

Čítať ďalšie

Matcha Tiramisu
Matcha Chocolate Bites

Zanechať komentár

Kliknutím na tlačidlo „Odoslať“ súhlasíte a potvrdzujete, že ste si prečítali Obchodné podmienky📜 spolu so Zásady ochrany osobných údajov🛡️ a Podmienky použitia📋