Takúto matchu si ešte nikdy nezažil(a)! Tieto lahodné Matcha Čokoládové Kúsky s pralinkovou textúrou sa ti budú doslova rozplývať v ústach 😋.
Príprava je super jednoduchá – budeš musieť len počkať pár hodín v chladničke ❄️, predtým, než si budeš môcť vychutnať túto dekadentnú maškrtu.
Do 30 minút
36
Dezerty
Ingrediencie
Postup
Nájdi si misku alebo formu na pečenie s rozmermi asi 20×20 cm a vysteľ ju papierom na pečenie. Snaž sa ho príliš nepokrčiť, aby tvoje čokoládové kúsky vyzerali čo najlepšie.
Nasekaj bielu čokoládu a maslo na malé kúsky.
Nalej smotanu do malého hrnca a zohrievaj ju tesne pod bod varu. Hneď ako uvidíš, že sa tvoria malé bublinky, odstav ju z tepla.
Okamžite pridaj maslo a bielu čokoládu. Miešaj, kým sa čokoláda úplne nerozpustí. Ak by sa úplne nerozpustila, vráť zmes na minútku na mierny oheň.
Keď je zmes hladká, preosej do nej 12 g matcha prášku ceremoniálnej kvality a dôkladne premiešaj.
Túto krásnu zelenú zmes nalej do pripravenej misky alebo formy.
Miskou niekoľkokrát jemne buchni o pracovnú dosku, aby si odstránil(a) vzduchové bubliny. Vrch uhlaď stierkou.
Chlaď v chladničke 4–5 hodín, najlepšie cez noc.
Stuhnutú čokoládu vytiahni aj s papierom na pečenie z misky a nakrájaj na malé rovnomerné štvorčeky.
Nakrájané čokoládové kúsky popráš matcha práškom ceremoniálnej kvality a máš hotovo!



Zanechať komentár