Tak v takej podobe si čaj matcha ešte nemal. Tieto lahodné matcha čokoládky s pralinkovou textúrou sa ti budú priamo rozplývať na jazyku! 😋 Príprava je veľmi jednoduchá, len si na vychutnanie tohto dezertu pár hodín počkáš, než schladne v chladničke. ❄️
Do 30 minút
36
Desserts
Ingrediencie
Postup
Nájdi si misku alebo pekáčik o veľkosti asi 20x20 cm a daj do nej papier na pečenie. Skús ho veľmi nepokrčiť, nech máš čokoládky čo najkrajšie.
Bielu čokoládu a maslo si nakrájaj na malé kúsky.
Do menšieho hrnca nalej smotanu a priveď SKORO do varu. V momente, čo uvidíš, že sa vo vnútri hrnca tvoria malé bublinky, dajte dole z platne.
Ihneď pridaj maslo a čokoládu. Zmes miešaj, kým sa čokoláda úplne nerozpustí. Keby ti to náhodou nešlo rozpustiť, daj zmes na minútku späť na mierny plameň.
Keď je zmes hladká, presy 12 g ceremoniálneho čaju matcha a dôkladne zamiešaj.
Túto krásne zelenú zmes nalej do nachystanej misky alebo pekáča.
S miskou párkrát zaklopaj o kuchynskú linku aby čokoládky nemali vzduchové bubliny. Vrch pekne zahlaď stierkou.
Daj do chladničky na 4-5 hodín, ideálne cez noc.
Stuhnutú čokoládu vytiahni aj s papierom na pečenie z misy a nakrájaj na malé rovnomerné štvorčeky.
Nakrájané čokoládky posypaj ceremoniálnou matchou a máš hotovo!
Zanechať komentár