Skúsil si už niekedy upiecť tortovú roládu? Ak nie, tak sa nechaj týmto receptom presvedčiť, že je to oveľa jednoduchšie, než sa zdá .
Táto roláda je kombináciou jemného matcha piškóty a krémovej matcha náplne , čo z nej robí perfektný dezert pre každého milovníka čaju matcha. 💚
Tak čo, trúfneš si na túto krásu? S naším kvalitným čajom matcha bude roláda chutiť úplne fantasticky!
60 minút a viac
10
Pečenie
Ingrediencie
Postup
Rúru predohrej na 190 ° C a plech s rozmermi vylož papierom na pečenie.
Žĺtky vyšľahaj s polovicou cukru do zdvojnásobenia objemu. Pridaj múku, prášok do pečiva a matcha prášok.
V inej mise vyšľahaj bielky do peny. Postupne pridávaj zvyšný cukor a šľahaj pokiaľ sneh netvorí špičky.
Do žĺtkovej zmesi jemne vmiešaj tretinu bielkov. Potom postupne vmiešavaj žĺtkovú zmes späť do bielkov. Nemiešaj veľmi dlho, aby ti cesto nesplasklo. Nakoniec vmiešaj teplé mlieko.
Cesto rovnomerne rozotrie na pripravený plech. Párkrát plechom buchni o stôl, aby si odstránil vzduchové bubliny. Starostlivosť 10-12 minút, kým cesto mierne nezezlátne.
Ešte horúci piškót otoč na čistú utierku papierom na pečenie hore. Ten opatrne zlúpni.
Piškótu s utierkou zrolujte tak, ako by si roloval roládu a nechaj ho úplne vychladnúť (asi 30 minút).
V mise zmiešaj smotanu, cukor a matcha prášok podľa chuti. Vyšľahaj do pevného krému.
Vychladnutú piškótu rozroluj. Krém rovnomerne rozotrie po piškóte (okraja nechaj voľné, nech sa ti roláda nerozbehne). Piškótu opatrne zrúľ späť. Roládu zabaľ do papiera na pečenie a konce zatoč ako cukrík. Daj na minimálne 2 hodiny do chladničky.
Pred podávaním roládu rozbal a odkroj konca. Nakrájaj a podávaj.
Zanechať komentár