Pečenie

Matcha Roláda

Matcha Tea Swiss Roll

Už ste niekedy skúšali upiecť Matcha roládu? Ak nie, tento recept ti ukáže, že je to oveľa jednoduchšie, ako to vyzerá.

Táto rolka kombinuje ľahkú, nadýchanú matcha piškótu s krémovou matcha plnkou, vďaka čomu je perfektným dezertom pre každého milovníka matchy. 💚

60 minút alebo viac
10
Pečenie

Ingrediencie

Postup

Predhrej si rúru na 190 °C a plech na pečenie vysteľ papierom na pečenie.
Vaječné žĺtky vyšľahaj s polovicou cukru do peny (kým nezdvojnásobia svoj objem). Potom pridaj múku, prášok do pečiva a matcha prášok.
V oddelenej mise vyšľahaj vaječné bielky, kým nezačnú peniť. Postupne pridávaj zvyšný cukor a pokračuj v šľahaní, kým sa nevytvorí tuhý sneh.
Opatrne vmiešaj tretinu snehu do žĺtkovej zmesi. Potom postupne vmiešaj celú žĺtkovú zmes späť do zvyšného snehu. Dávaj pozor, aby si to nepremiešal(a), cesto by mohlo spľasnúť. Nakoniec zľahka vmiešaj teplé mlieko.
Cesto rovnomerne rozotri na pripravený plech. Plecom niekoľkokrát buchni o pracovnú dosku, aby si odstránil(a) vzduchové bubliny. Peč 10–12 minút, kým cesto nechytí jemne zlatistú farbu.
Kým je piškóta ešte horúca, preklop ju na čistú kuchynskú utierku tak, aby bol papier na pečenie navrchu. Opatrne ho stiahni.
Piškótu zroluj aj s utierkou (ako roládu) a nechaj ju úplne vychladnúť (asi 30 minút).
V mise zmiešaj smotanu, cukor a matcha prášok podľa chuti. Vyšľahaj do tuhej šľahačky.
Vychladnutú piškótu rozroluj. Rovnomerne na ňu natri krém, pričom nechaj okraje voľné, aby sa nevytlačil von. Opatrne ju opäť zroluj. Roládu zabaľ do papiera na pečenie, konce zatoč ako cukrík a chlaď v chladničke aspoň 2 hodiny.
Pred podávaním roládu odbaľ, odrež konce, nakrájaj a podávaj.

Čítať ďalšie

Double Matcha Muffins
White Chocolate & Matcha Mousse

Zanechať komentár

Kliknutím na tlačidlo „Odoslať“ súhlasíte a potvrdzujete, že ste si prečítali Obchodné podmienky📜 spolu so Zásady ochrany osobných údajov🛡️ a Podmienky použitia📋